Aansluiting X&O koplamp

Even snel een artikeltje tussendoor voordat ik het vergeet. Ik heb redelijk zitten studeren op het oplossen van dit probleempje, dus misschien heeft iemand anders er wat aan.

Onlangs hield ineens mijn extra koplamp ermee op. ID- en achterlamp deden het nog wel. Bleek al snel iets met de bedrading te zijn, want een beetje pielen aan de draadjes liet de lamp knipperen. Opnieuw bedraden dus.

Gelukkig had ik nog een exemplaar van de lamp liggen (kom ik in een ander artikel op terug) dus ik kon even oefenen.

Het eruit trekken van de draadjes is niet zo moeilijk, dat ging zo. Maar weer opnieuw erin…

Het volgende heeft voor mij gewerkt: ik heb er een spax schroef van een paar centimeter erbij gepakt en die een klein stukje (totdat ie vast draait) in 1 van de twee gaten geschroefd. Daardoor kon ik het aansluitblokje uit de lamp trekken. Daarna is de situatie dus zoals in de afbeelding hieronder.

Foto’s: Ma Kai, via Facebook groep Veloretti Nederland

Daarna de kabels opnieuw door de gaatjes geleid.

Let er even op dat je het blauwe draadje (+) in het juiste gaatje steekt en daardoor de zwarte ook. Er staan symbooltjes boven de gaatjes op de lamp. Als de lamp in je gezicht schijnt, is links de +, dus blauw.

Vervolgens het blokje opnieuw in de lamp getimmerd (kan maar op 1 manier) en klaar is Fietsmaker Kees. Want dat ben ik, sinds Veloretti.

Geef een antwoord